SPOTREPAIR

Spot repair is Quick Repair

Wilt u krassen verwijderen op uw auto? Een kras in de lak van uw auto kan op allerlei manieren veroorzaakt worden en soms zijn ongelukjes met hoge stoepen, onvoorzichtige kinderen of krassende sleutels onvermijdelijk. Gelukkig is een kleine kras in de lak gemakkelijk te repareren door middel van spot repair.

Wat is spot repair?

Spot repair is het bij spuiten van kleine lakbeschadigingen zoals krasjes, steenslag en dergelijke. Deze techniek maakt het mogelijk om een beschadiging plaatselijk bij te spuiten.

Waar voorheen het complete deel gespoten moest worden, is dat nu niet meer zo. Het onderdeel hoeft niet meer verwijderd en helemaal overgespoten te worden en kan bij kleine schade aan de eerste laklaag plaatselijk bijgewerkt worden. Deze methode werkt dus kostenbesparend. Het resultaat van spot repair is bovendien verbluffend en maakt geen verschil in het uiterlijk van uw auto.

Krassen verwijderen auto

Krassen, een bekend probleem voor elke autobezitter. Je kunt krassen vinden op het portier, de bumper of op de carrosserie. Men denkt vaak dat een groot deel van de auto volledig gespoten moet worden om een kras te verwijderen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Krassen op de auto kunnen ook plaatselijk herstelt worden, zonder dat grote delen van de auto opnieuw gespoten hoeven te worden.

Waarom de krassen verwijderen op uw auto?

Het is belangrijk om de krassen onder handen te nemen, zodat u op langere termijn geen ernstige gevolgen heeft aan uw auto. Wanneer de laklaag ernstig is aangetast, kunnen weersomstandigheden ervoor zorgen dat de auto begint te roesten. ASN Autoschade Govers Roosendaal beschikt over de juiste tools en technieken om kleine en grote krassen te verwijderen. Met spot repair kunnen we kleine schade gemakkelijk repareren.

De autolak

De autolak bestaat uit meerdere lagen. Een kras kan dus ook voorkomen in één of meerdere lagen. Een kras zit dus niet direct op de ondergrond. Hoe dieper de kras, hoe lastiger het is om deze te herstellen met spot repair. De krassen worden dus op diverse manieren herstelt, afhankelijk van hoe diep de kras is.

Een diepe kras kun je vaak herkennen door de witte of grijze streep op de auto. Dit betekent dat de kras al door de kleurlak heen is. In deze situatie is de laklaag vaak al zo aangetast dat de onderliggende grondlagen zichtbaar zijn geworden en je auto na verloop van tijd kan gaan roesten.

Schadeherstel met spot repair

Diepe krassen verwijderen uit de auto gebeurt meestal door de schade te schuren, plamuren en te lakken. Bij spot repair mag het gebied niet heel groot zijn. Onze monteurs focussen zich dan op een klein gebied. Dit scheelt tijd en onnodige kosten.

Wat kost krassen verwijderen op een auto?

De kosten voor het verwijderen van krassen op uw auto zijn geheel afhankelijk van de grootte en diepte van de kras. Wanneer u bij ons uw schade meldt, nemen we contact met u op een zullen we kijken hoeveel het kost om de schade te repareren.

Voorbeelden van Spot repair